OM REFURBISHBIKE

Vi laver bæredygtige cykler.

Alt for mange cykler bliver til sort affald. Alene i Aarhus Kommune, hvor vi bor, skrottes der 9000 cykler om året. De bliver ikke engang sorteret. De bliver bare mast til firkantede kuber og eksporteret ud af landet.

Det vil vi gøre noget ved! Og derfor har vi stiftet RefurbishBike.

Vi tilbyder at aftage alle de cykler som ellers blive skrottet og gør dem til nye, brugte cykler. Vores cykler består således af 90% genbrugte stel og dele.

 

Udlejning eller salg

Herefter lejer vi dem ud til private (læs mere her) eller laver koncepter til kommuner (læs mere her) eller virksomheder (læs mere her).

 

Cirkulær service

Vi laver naturligvis også service på vores cykler. For de skal blive på vejene så længe som muligt.

Vi skal have så mange som muligt med på rejsen, så tøv ikke med at kontakte os. 

Alle har brug for en bæredygtig cykel!

 

Historien

RefurbishBike er udsprunget af Schriver Cykler i Langelandsgade i Aarhus. Siden 1954 har vi set mange trends komme og gå. De sidste 20 år er vi gået fra salg af nye cykler til en større mængde af brugte cykler, der istandsættes og sælges. Til gavn for miljøet og pengepungen. I efteråret 2020 kiggede på, hvor mange der faktuelt efterspurgte nye cykler – op imod gode istandsatte cykler. Det viste sig hurtigt, at mange søgte brugte cykler – fremfor nye. 

Derfra var vejen kort til at gøre op med traditionen om at man skal eje en cykel. Vi vil nemlig holde vores cykler i cirkulation så længe som muligt, og det kræver at det er os som passer på dem.

RefurbishBike fødes

Derfor lavede vi RefurbishBike, hvor vi tager en brugt cykel, sætter den fuldt i stand, lovliggør den med 100% serviceeftersyn, og lejer den ud. 

Og når cyklen endeligt har aftjent sin værnepligt, bliver den skilt ad og genbrugt på bedst mulige vis.

Vi mindsker klimaaftrykket, hjælper miljøet og giver folk bedre helbred.